Utbildning - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Visar alla - Filtrera på kategori

11
feb
2021

2021-02-11 10:00 - 2021-02-14 16:00
Praktiska Vinterfjällskursen 2021 #1

Grundtanken med kursen är att du ”lär genom att göra” och att kunskapen då växer när du tillsammans med andra genomför ett nytt moment på fjället. Med den ökade kunskapen kommer också en stilla glädje över att du tillsammans med fjällkamraterna har tagit ett steg till mot större frihet och mer trygghet.

14
feb
2021

2021-02-14 11:00 - 2021-02-20 12:00
Grundkurs vinter 2021

Svenska Fjällklubbens Grundkurs vinter 2021 kommer att hållas i och omkring Storvallen i Jämtland. Kursen kommer vara 1 dag inomhus där vi går igenom teori och förberedelser innan vi beger oss ut på fjället i ca 4 dagar. Efter dessa intensiva dagar med boende och aktiviteter på fjället återvänder vi till STF Storvallen för att skriva teoriprov, duscha och förbereda oss för att sova inomhus på anläggningen.  

21
feb
2021

2021-02-21 11:00 - 2021-02-27 12:00
Fortsättningskurs vinter 2021

Fortsättningskurs vinter 2021

Svenska fjällklubbens fortsättningskurs vinter 2021 kommer att hållas i och omkring Storvallen i Jämtland. Kursen kommer vara 1 dag inne där vi går igenom teori och förberedelser innan vi beger  oss ut på fjället i ca 4 dagar. Efter dessa intensiva dagar med boende och aktiviteter på fjället återvänder vi till STF Storvallen för att skriva teoriprov, duscha och förbereda oss för att sova inomhus på anläggningen.  

På grund av rådande pandemi kommer vi vidta försiktighetsåtgärder enligt FHM´s riktlinjer. Mer detaljerad information kommer fortlöpande via antingen mail eller den facebookgrupp som kommer skapas för denna kurs.

Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller. Vi återkommer så fort vi kan med besked om du har fått plats på kursen eller inte. Välkommen med din anmälan!

Förkunskapskrav: Godkänd på grundkurs fjälledare vinter. God vana vid fjällen om vintern och god vana vid turåkning med turskidor. Erfarenhet av att ha grnomfört minst en längre orösad tur på vintertid (minimum 6 nätter) utan ledare. Inför denna kursen bör du ha deltagit i en Första hjälpen-kurs inkl HLR på minimum 30h under de senaste 3 åren. Detta då vi bl.a. genomför övningar som kräver den kompetensen! Observera att du som deltagare i fjälledarutbildningen skall ha aktuella kunskaper i första hjälpen samt HLR, du behöver därför förnya dina kunskaper minst vartannat år. Inför denna kursen rekommenderar vi även genomförd lavinutbildning SVELAV PRO 1 eller motsvarande.OBS, 18-års gräns gäller på våra kurser.

Övrig info:
Plats:
STF Storliens Fjällgård
När: kl 11:00 Söndag 21/2 - kl 12:00 Lördag 27/2 (Tider kan komma att anpassas för tågets tidtabell)
Boende: 2 nätter inne i eget 2 bäddsrum alt 2 personer i 4 bäddsrum och övriga nätter i eget tält. (1 person per tält pga Corona)
Transport: Tåg till Storlien eller bil direkt till Storliens fjällgård.
Turinfo: Vi rör oss under och över trädgränsen. Du skall klara av att förflytta dig och din utrustning minst 10 km per dag i kuperad terräng. Samtlig förflyttning sker på turskidor.
Packlista: Vi anser att du som blivande fjälledare själv ska kunna avgöra vilken utrustning du behöver för turen/kursen. Kursledningen tillhandahåller därför ej en fullständig packlista!  En komplett lista över obligatorisk utrustning erhålls efter bekräftad plats på kursen. 
Min antal: 6
Max antal: 12
Pris: 5000 SEK (Medlemsskap i Svenska Fjällklubben är obligatoriskt)Är du inte medlem kan du ansöka HÄR. Priset inkluderar boende 2 nätter inomhus, kurslitteratur samt kostnader för den utbildning som genomförs. Priset inkluderar inte mat, ev. hyra av nödvändig utrustning, transport till och från kursen mm.
Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Efter att du blivit antagen till kursen bekräftar du din anmälan genom att betala in anmälningsavgiften på 500 SEK. Detta ska ske senast två veckor efter att du blivit antagen. Betalningsinformation kommer senare. Sista anmälningsdag är 27/12 2020.
Avbokning: Avbokning kan ske t.o.m. 27/12 2020 och då återfås hela summan förutom anmälningsavgiften på 500 SEK. Efter 27/12 krävs läkarintyg!
Försäkring: Alla är försäkrade under kursen.
Kurslitteratur: Kurslitteratur och instuderingsuppgifter skickas ut i god tid innan kursen. Innan kursstart förväntas du ha läst tillhandahållen kurslitteratur, genomfört instuderingsuppgifterna samt ev. praktiska övningar!
Mobiltäckning: Området vi genomför övningarna i har endast sporadisk mobiltäckning. För täckningskarta se respektive mobiloperatör.
Ledare: Stefan Olausson, Eva Söderström

Varmt välkomna hälsar

Svenska Fjällklubben

 

28
feb
2021

2021-02-28 11:00 - 2021-03-06 12:00
Fjälledarexamen Helår 2021 #1

Helårsexamen vinter 2021 #1

Svenska fjällklubbens helårsexamen vintern 2021 kommer att hållas i och omkring Storvallen i Jämtland. Examineringen kommer vara 1 dag inne där vi går igenom teori och förberedelser för att sedan bege oss ut på fjället i ca 4 dagar för att sedermera bo inne sista natten.

På grund av rådande pandemi kommer vi vidta försiktighetsåtgärder enligt FHM´s riktlinjer. Mer detaljerad information kommer fortlöpande via antingen mail eller den facebookgrupp som kommer skapas denna kursen.

Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller. Vi återkommer så fort vi kan med besked om du har fått plats på examinering eller inte. Välkommen med din anmälan!

Förkunskapskrav: Godkänd på fortsättningskurs fjälledare sommar och vinter för helårsexamen. Erfarenhet av långturer i orösad terräng under samtliga årstider för helårsexamen. Godkänd på sjukvårdsutbildning om minst 30h (inom 3 år). Godkänd på lavinkurs motsvarande minst Svelav Pro 1 (inom 3 år) för helårsexamen. Samtliga 16 moment i loggboken godkända. Har loggboksfört minst 10 dagar ledarskapsträning med externa deltagare och minst 60 dagar personlig färdighetsträning.OBS, 18-års gräns gäller på våra kurser.

Se HÄR för detaljerad info om examinering.

 

Övrig info:
Plats:
STF Storliens Fjällgård
När: kl 11:00 Söndag 28/2 - kl 12:00 Lördag 6/3 (Tider kan komma att anpassas till tågets tidtabell)
Boende: 2 nätter inne i eget 2 bäddsrum alt 2 personer i 4 bäddsrum och övriga nätter i eget tält. (1 person per tält pga Corona)
Transport: Tåg till Storlien eller bil direkt till Storliens fjällgård.
Turinfo: Vi kommer röra oss i varierad terräng i både skog och på kalfjäll. Du skall klara av att förflytta dig och din utrustning minst 10 km per dag i kuperad terräng. Förflyttning kommer ske på turskidor.
Packlista: Vi anser att du som blivande fjälledare själv skall kunna avgöra vilken utrustning du behöver för turen/kursen och kommer inte att tillhandahålla en komplett packlista. En lista över obligatorisk utrustning kommer skickas ut vid senare tillfälle.
Min antal: 4 
Max antal: 6
Pris: Examinationen är kostnadsfri, dock är medlemsskap i Svenska Fjällklubben obligatoriskt, du ansöker HÄR. Du står själv för egen resa till och från, samt mat under examinationsveckan. 
Anmälan: Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Avbokning: Avbokning måste ske senast 10 januari.
Försäkring: Alla är försäkrade under kursen.
Mobiltäckning: Vi kommer röra oss i område med sporadisk täckning. För täckningskarta se respektive mobiloperatör.
Ledare: Stefan Olausson, Eva Söderström

Varmt välkomna hälsar

Svenska Fjällklubben

 

03
apr
2021

2021-04-03 10:00 - 2021-04-06 14:00
Praktiska Vinterfjällskursen 2021 #2

Svenska Fjällklubbens Praktiska Vinterfjällskurs 2021 #2

Grundtanken med kursen är att du ”lär genom att göra” och att kunskapen växer när du tillsammans med andra genomför ett nytt moment på fjället. Med den ökade kunskapen kommer också en stilla glädje över att du tillsammans med fjällkamraterna har tagit ett steg till mot större frihet och mer trygghet.

11
apr
2021

2021-04-11 10:00 - 2021-04-17 11:00
Fjälledarexamen Helår 2021 #2

Helårsexamen vinter 2021 #2

Svenska fjällklubbens helårsexamen vintern 2021 kommer att hållas i och omkring Abisko i Norrbotten. Examineringen kommer vara 1 dag inne där vi går igenom teori och förberedelser för att sedan bege oss ut på fjället i ca 4 dagar för att sedermera bo inne sista natten.

På grund av rådande pandemi kommer vi vidta försiktighetsåtgärder enligt FHM´s riktlinjer. Mer detaljerad information kommer fortlöpande via antingen mail eller den facebookgrupp som kommer skapas denna kursen.

Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller. Vi återkommer så fort vi kan med besked om du har fått plats på examinering eller inte. Välkommen med din anmälan!

Förkunskapskrav: Godkänd på fortsättningskurs fjälledare sommar och vinter för helårsexamen. Erfarenhet av långturer i orösad terräng under samtliga årstider för helårsexamen. Godkänd på sjukvårdsutbildning om minst 30h (inom 3 år). Godkänd på lavinkurs motsvarande minst Svelav Pro 1 (inom 3 år) för helårsexamen. Samtliga 16 moment i loggboken godkända. Har loggboksfört minst 10 dagar ledarskapsträning med externa deltagare och minst 60 dagar personlig färdighetsträning.OBS, 18-års gräns gäller på våra kurser.

Se HÄR för detaljerad info om examinering.

 

Övrig info:
Plats:
 STF Abisko fjällstation
När: kl 10:00 Söndag 11/4 2021 - kl 11:00 Lördag 17/4 2021
Boende: 2 nätter inne i eget 2 bäddsrum alt 2 personer i 4 bäddsrum och övriga nätter i eget tält. (1 person per tält pga Corona)
Transport: Tåg till Abisko eller bil direkt till STF Abisko Fjällstation.
Turinfo: Vi kommer röra oss i varierad terräng i både skog och på kalfjäll. Du skall klara av att förflytta dig och din utrustning minst 10 km per dag i kuperad terräng. Förflyttning kommer ske på turskidor.
Packlista: Vi anser att du som blivande fjälledare själv skall kunna avgöra vilken utrustning du behöver för turen/kursen och kommer inte att tillhandahålla en komplett packlista. En lista över obligatorisk utrustning kommer skickas ut vid senare tillfälle.
Min antal: 4 
Max antal: 6
Pris: Examinationen är kostnadsfri, dock är medlemsskap i Svenska Fjällklubben obligatoriskt, du ansöker HÄR. Du står själv för egen resa till och från, samt mat under examinationsveckan. 
Anmälan: Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Avbokning: Avbokning måste ske senast  31 januari 2021
Försäkring: Alla är försäkrade under kursen.
Mobiltäckning: Vi kommer röra oss i område med sporadisk täckning. För täckningskarta se respektive mobiloperatör.
Ledare: Stefan Olausson, Eva Söderström

Varmt välkomna hälsar

Svenska Fjällklubben

28
dec
2021

2021-12-28
Grundkurs Fjälledare Sommar 2021

Datum för denna kursen är inte satta ännu, mer info kommer inom kort.

Vänliga Hälsningar

Svenska Fjällklubben

29
dec
2021

2021-12-29
Fortsättningskurs Fjälledare Sommar 2021

Datum för denna kursen är inte satta ännu, mer info kommer inom kort.

Vänliga Hälsningar

Svenska Fjällklubben

30
dec
2021

2021-12-30
Fjälledarexamen Sommar 2021

Datum för denna examineringen är inte satta ännu, mer info kommer inom kort.

Vänliga Hälsningar

Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english