Planerade aktiviteter Stockholmssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

2021-04-18 10:00 -15:00

Följ med på en vandring på större och mindre stigar, och ibland utanför, i den kuperade och spännande terrängen i området norr om Lilla Delsjön. Vi tar oss upp på Getryggen med storslagen utsikt mot hela Göteborg och undersöker området österut. Under en del av vandringen genomför vi en kortare övning i fokuserat lyssnande, och senare tränar vi några enkla orienteringsmoment. Medtag gärna kompass!

Medtag även eget fika. Vid pausen samtalar vi på temat vildmark – vad är vildmark för dig?

Samlingsplats: Start kl 10.00 vid parkeringen vid Härlanda tjärn. Åker du kollektivt är buss 17 lämplig, gå av vid tex hållplats Spåntorget. Vandringens längd är ca 10 km, och vi räknar med att vara tillbaka senast kl 15. Klä dig för att gå i terrängen, det kan vara blött i markerna.

Obligatorisk föranmälan, anmäl via mejl till Fredrik Hagstedt, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller via sms till Anna Sjödin, 0730-867967, senast den 15 april.

2021-05-08 10:00 -17:00

Risveden kan ses som fortsättningen på Vättlefjäll i nordöstlig riktning från Göteborg sett. I södra Risveden finns inte mindre än 11 st mindre naturreservat med lite olika karaktär. Huvudsakligen kommer vandringen att gå igenom 3 av dessa.  Risveden vildmark, Trehörningen och Rammdalen rymmer mycket vildmarkskänsla med storslagen natur och kuperad terräng. Området rymmer flera sjöar och den djupt skurna Rammsjön är en av dem med lite extra spännande omgivning. Vandringen kommer att innehålla ett kortare inslag av ansträngande vandring med "fjällkaraktär". Ansträngningen kommer att belönas med en fantastisk utsikt.

Vandringens längd: ca 16-17 km (bitvis kuperad terräng)

Tidsåtgång: ca 7 timmar

Tid och plats: Lördagen 8/5 kl 10.00, St Ljusevatten's östra parkering (Vid behov ordnas samåkning). Vägbeskrivning och ev vidare info skickas till de anmälda via mail.

Medtag: Lunch eller kraftigare fika

Obligatorisk föranmälan via mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

2021-05-29 10:30 -16:00

En vandring där vi kan få samsas med får och hästar på rullstensfält, klippor och stigar som bitvis kantas av lågväxt krypen. Havsutsikten är vidsträckt mot öppen horisont och den glesa skärgården norrut mot Marstrand.

Dagens tema som vi reflekterar över och talar kring är hur olika landskap påverkar oss känslomässigt och på andra sätt. Vad är det som attraherar i öppna landskap som i fjällen och på karga skärgårdsöar? Och hur kan sinnesstämningen påverkas av de små detaljerna, som blommor, buskar, gölar och annat som passeras? Några gånger längs vandringen stannar vi upp och gör en enkel meditation.

Samlingsplats: Res med bil eller buss via färjan från Lilla Varholmen till Hönö och vidare över Öckerö och Hälsö. Tag färja från Burö färjeläge kl 10.38, framme vid Rörö kl 10.55. Tidtabellen kan komma att ändras så vi återkommer om detaljerna. Det ska finnas anslutning med buss från Göteborg. Vid behov ordnas samåkning. Vandringen beräknas ta cirka fem timmar. Medtag eget fika. Möjlighet till bad finns. Tänk på att vädret kan slå om snabbt ute i skärgården, precis som i fjällen.

Obligatorisk föranmälan, till Fredrik Hagstedt, via mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller via sms 0768-196734.

 MG 3500

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english