Våra kursledare - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Våra kursledare

Erik Hellberg

Erik Hellberg

Hemort: Östersund

Fjälledare: Ja

Erik är uppväxt med årliga fjällturer och orientering i hemmaskogarna norr om Stockholm. Efter ett par år i Norge flyttade Erik till Jämtland för att komma närmare fjällen och skogarna. Det är svårt att inte hitta spännande aktiviteter och äventyr i Eriks hemtrakter men själv föredrar han en stillsam fjälltur tillsammans med vänner och sin Husky Kasper. Har guidat i svenska fjällen sen 2000.

Övrigt: Säkerhetsansvarig för Svenska Fjällklubbens kursverksamhet


 

Stefan Olausson

Stefan Olausson

Hemort: Skellefteå
Fjälledare: Ja
Övrigt: Examineringsansvarig för Fjälledare, Svenska Fjällklubben

Född och uppvuxen i norra Lapplands fjälltrakter. Genomförde min första guidning 1994. När jag inte har ideella uppdrag åt Svenska Fjällklubben driver jag mina två företag som är verksamma inom guidning, utbildning och logistik i arktisk-och subarktisk miljö.

Eva Söderström

Eva Söderström

Hemort: Kolmården
Fjälledare: Ja

Jag trivs bäst på tur någonstans, på skidor, i kajaken eller med kängorna på fötterna, trivs lika bra ensam som i stor grupp. Guidar på fjället, vattnet och i skogen. Jobbar även som utbildare i bla HLR och första hjälpen, både genom mitt egna företag och genom NOLS.

Johan Höglund

Johan Höglund

Hemort: Sundsvall
Fjälledare: Ja

Har arbetat som fjälledare i drygt 10 år under både sommar och vintersäsong. En av de första att bli certifierad som fjälledare inom Svenska fjällklubben och har under de senaste åren kommit in som kursledare i fjälledarutbildningen.

Andreas Broberg

Presentation samt bild  kommer

Peter Jacobsson, kursledare

Peter Jacobsson, kursledare

Hemort Kolmården 
Fjälledare: Ja 

Peter är uppvuxen i Småland och dess djupa skogar. Fjällvandrat sen 1972, utbildat andra i omgångar inom FF och militärt. Genomförde första guidningen 1973. Tycker inte bara om själva vandringen utan är mycket intresserad av fauna och flora. Driver privat ett konsultföretag inom ledarskapssektorn. Dock mycket begränsat då pensionärsliv med alla dess möjligheter lockar allt mer. 

 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english