Planerade aktiviteter - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

2021-06-01 17:00 -19:00

Kom och häng med oss, dela med dig av dina erfarenheter och ställ vilka frågor du vill. Om vandringar, utrustning, mat och så vidare. Vi är nyfikna på alla medlemmar, vi vill gärna lära känna dig som har fjällintresse på ena eller andra sättet.

Vi möts mellan kl 17-18 (drop in) vid Paviljongen i Botaniska, kom tidigt om du vill äta/fika. Kl 18 går vi på en promenad en timme en bit in i Änggårdsbergen, och samtalet fortsätter.

Meddela gärna att du kommer, så vi vet ungefär hur många vi blir. Sms till Fredrik Hagstedt: 0768-196734

2021-05-29 10:30 -16:30

En vandring där vi kan få samsas med får och hästar på rullstensfält, klippor och stigar som bitvis kantas av lågväxt krypen. Havsutsikten är vidsträckt mot öppen horisont och den glesa skärgården norrut mot Marstrand.

Dagens tema som vi reflekterar över och talar kring är hur olika landskap påverkar oss känslomässigt och på andra sätt. Vad är det som attraherar i öppna landskap som i fjällen och på karga skärgårdsöar? Och hur kan sinnesstämningen påverkas av de små detaljerna, som blommor, buskar, gölar och annat som passeras? Några gånger längs vandringen stannar vi upp och gör en enkel meditation.

Lite fjällkunskap kommer också att tas upp, vi kommer bland annat prata om hur en lämplig tältplats ser ut. Om intresse finns kommer vi att ha en praktisk övning i tältresning. Detta blir extra intressant om det är en blåsig dag.

Samlingsplats: Res med bil eller buss via färjan från Lilla Varholmen till Hönö och vidare över Öckerö och Hälsö. Vi träffas vid Burö färjeläge där vi tar färjan till Rörö kl 10.38, framme vid Rörö kl 10.55. Obs att det vid fint väder kan vara mycket trafik med den första färjan till Hönö, vi rekommenderar att ni tar färjan kl 9.40 från Lilla Varholmen.

Det finns anslutning med buss från Göteborg. Tag Röd express, tex från Stenpiren kl 8.59, byt till färjan vid Lilla Varholmen, byt till buss vid Hönö färjeläge och åk till Burö färjeläge. Vid behov ordnas samåkning. Vandringen beräknas ta cirka fem timmar. Det går en färja från Rörö kl 15.55 (och om någon vill stanna längre går de ungefär en gång i timmen). Medtag eget fika. Möjlighet till bad finns. Tänk på att vädret kan slå om snabbt ute i skärgården, precis som i fjällen.

Obligatorisk föranmälan, senast 27 maj, till Fredrik Hagstedt, via mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller via sms 0768-196734. Meddela om du har behov av samåkning.

 MG 3500

2021-05-08 10:00 -17:00

Risveden kan ses som fortsättningen på Vättlefjäll i nordöstlig riktning från Göteborg sett. I södra Risveden finns inte mindre än 11 st mindre naturreservat med lite olika karaktär. Huvudsakligen kommer vandringen att gå igenom 3 av dessa.  Risveden vildmark, Trehörningen och Rammdalen rymmer mycket vildmarkskänsla med storslagen natur och kuperad terräng. Området rymmer flera sjöar och den djupt skurna Rammsjön är en av dem med lite extra spännande omgivning. Vandringen kommer att innehålla ett kortare inslag av ansträngande vandring med "fjällkaraktär". Ansträngningen kommer att belönas med en fantastisk utsikt.

Vandringens längd: ca 16-17 km (bitvis kuperad terräng)

Tidsåtgång: ca 7 timmar

Tid och plats: Lördagen 8/5 kl 10.00, St Ljusevatten's östra parkering (Vid behov ordnas samåkning). En lämplig färdväg är via Alingsås och sedan vidare på väg 180 och därefter 190. Eventuell vidare info skickas till de anmälda via mail. Länk till ungefärlig samlingsplats

Medtag: Lunch eller kraftigare fika

Obligatorisk föranmälan via mail till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

pdfRisveden_1.pdf

pdfRisveden_2.pdf

pdfRisveden_forslag_fardvag.pdf

2021-04-18 10:00 -15:00

Följ med på en vandring på större och mindre stigar, och ibland utanför, i den kuperade och spännande terrängen i området norr om Lilla Delsjön. Vi tar oss upp på Getryggen med storslagen utsikt mot hela Göteborg och undersöker området österut. Under en del av vandringen genomför vi en kortare övning i fokuserat lyssnande, och senare tränar vi några enkla orienteringsmoment. Medtag gärna kompass!

Medtag även eget fika. Vid pausen samtalar vi på temat vildmark – vad är vildmark för dig?

Samlingsplats: Start kl 10.00 vid parkeringen vid Härlanda tjärn. Åker du kollektivt är buss 17 lämplig, gå av vid tex hållplats Spåntorget. Vandringens längd är ca 10 km, och vi räknar med att vara tillbaka senast kl 15. Klä dig för att gå i terrängen, det kan vara blött i markerna.

Obligatorisk föranmälan, anmäl via mejl till Fredrik Hagstedt, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller via sms till Anna Sjödin, 0730-867967, senast den 15 april.

IMG 20210226 123149

2021-02-22 19:00 -20:15

I samband med årsmötet kommer Ulf von Sydow att berätta om Fjällklubbens Fjällmiljögrupp och deras påverkansarbete. Det kommer att finnas möjlighet att ställa frågor och diskutera detta viktiga område.

Mötet kommer att hållas digitalt via Zoom. För att delta så behöver man endast ha en dator med högtalare och webbläsare, mer detaljerad information kommer skickas ut senare. Vi kommer att skicka ut ett mail till alla berörda medlemmar med länk till mötet när det närmar sig tillsammans med årsmöteshandlingar.

Har du inte din email inlagd i medlemsregistret kan du maila oss för att få länken till mötet. Vi brukar maila ut lokal programinformation och brukar du inte få sådana mail så har du antagligen fel adress i medlemsregistret.

Har du några funderingar är det bara att kontakat någon av oss i styrelsen.

 

 

2020-12-14 19:00 -21:00

På grund av rådande situation  med Corona och de lokala råden för Västra Götaland så väljer vi att ställa in den här träffen. 

Vårt traditionella luciafirande med hembakta lussekatter, kaffe, glögg m.m. Ta med dig egna bilder och berättelser (10–15 min) från årets eller tidigare års fjällturer. Detta är ett utmärkt sätt att få inspiration för nya turer i fjällen.

LokalFästet, IK Vikingens klubbstuga vid Slottsskogsvallen

Info: Jesper Holst tel. 070-214 22 82

20200807 203316

2020-11-23 19:00 -20:30

På grund av rådande situation  med Corona och de lokala råden för Västra Götaland så väljer vi att skjuta upp det här föredraget. Förhoppningsvis har läget förbättrats så att vi kan arrangera föredraget efter årsskiftet.

De flesta av oss känner redan till att Kebnekaise är Sveriges högsta berg och det känns lugnt och tryggt att det också otvivelaktigt kommer att vara så i all överskådlig framtid. Men vad kanske inte alla vet är att Kebnekaise-massivet består av två toppar, Sydtoppen och Nordtoppen. Den vackra Sydtoppen med sin snöbeklädda toppglaciär och Nordtoppen som stadigt står vid hennes sida sju hundra meter bort med fast berg ända upp till toppen. Med rådande klimatförändringar råder numera inga tvivel om att Sydtoppen, som varit vårt högsta berg längre än vi känt till det, kommer att lämna över epitetet till Nordtoppen. Men vad vet vi egentligen om Nordtoppen och vad innebär skiftet?

Pär Axelstjerna bor i Göteborg och har gett ut två böcker om Kebnekaise. Han har sedan tonåren haft ett stort intresse för fotografering och natur. Han kommer nu till oss och berättar mer om Nordtoppen.

 DSC9415Red

Lokal: Fästet, IK Vikingens klubbstuga vid Slottsskogsvallen

Info: Jesper Holst tel. 070-214 22 82

2020-10-18 10:00 -15:00

Vid vandring ensam i naturen brukar sinnena skärpas. I grupp händer det ofta att samtal tar över intrycken. Vid en del av den här vandringen ska vi pröva att gå helt i tystnad, och lyssna så uppmärksamt vi vill på omgivningen, och kanske inåt på oss själva. Efter en stund stannar vi upp och reflekterar, och berättar för varandra om vad vi har upplevt. För övrigt är det en normal skogsvandring, på Bredfjället utanför Ljungskile. Ett utmarksområde med spännande och varierad vildmarksterräng med några inslag av lämningar från 1800-tals bosättningar. Här liksom i Svartedalen passerar Bohusleden på tallbarrsbeklädda mosskantade stigar. Området som ligger ca 200möh är känt för sin vandringsvänliga karaktär med möjligheter till många olika stigval.

Vandringsturen turens längd: ca 10 km eller ca 4,5 tim inkl. fikarast.

Anmälan Senast torsdagen 15/10 till Fredrik Hagstedt Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Samlingsplats: Friluftsanläggningen ca 4 km in på vägen från Ljungskile upp på Bredfjället (se karta).

Meddela Fredrik om du har behov av samåkning. Upphämtning kommer vara möjlig vid Ljungskile station,

Info: Fredrik Hagstedt 076-8196734 och Thomas Schön 073-2576376

Bredfjallet

2020-10-10 10:30 -15:30

Denna aktivitet genomförs av Sydsektionen och välkomnar medlemmar från båda sektionerna.

Vi gör åter en vandring på vilda Kullaberg. Den här gången bjuder vi in Göteborgssektionen i syfte att lära känna varandra och få till stånd ett ökat utbyte mellan sektionerna. Vandringen leds av Jenny Lindström från Sydsektionen och Mikael Edland Faber från Göteborgssektionen. Mikael är yrkesverksam som bergrundsgeolog och kommer berätta lite om området ur ett geologiskt
perspektiv. Vi kommer också prata lite om områdets natur, kulturhistoria och nutida situation.


Var: Vi samlas på den stora parkeringsplatsen vid naturum och Kullabergs fyr vid slutet av
Kullabergsvägen.
När: Vi startar kl. 10.30 och är åter vid parkeringen ca 15.30.
Hur: 8 km vandring i bitvis kuperad terräng. Medtag lunch och fika.
Anmälan och frågor: Jenny Lindström, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller 070 – 245 81 52.

2020-09-20 9:05 -15:00

Ta tillfället i akt och få en härlig vandring i varierad natur på en av de mindre välbesökta öarna i Hakefjorden. På Lövön tar vi en lugn promenad på grusväg på ca 20 minuter från färja upp till stuga där vi samlas. Här kan eventuella packning och annat som man inte behöver under vandringen lämnas.

Kl 10.00 börjar den guidade vandringen runt ön. En lokal guide visar oss runt och berättar om öns historia.

Vi räknar med en vandring på ca. 6-7 km i varierad terräng. Till största del på stig men det kommer även finnas inslag av klippor och lite brantare partier. Dock inget som är svårvandrat.

Vi bedömer att vandringen tar ca 2 timmar. Efter vandring återsamlas vi vid stuga och äter medhavd fika/lunch. Vid regn och kyla finns möjlighet att sitta inomhus. Efter fikat finns tid för bad och egna strövtåg.

Anmälan: Senast den 18/9 till Kent Hofmann på telefon/SMS 073-414 27 08.

Samlingsplats: Rörtångens brygga där båten avgår 09.05. Missa inte båten! pdfKarta

Transport: Parkera på allmän parkering vid infarten till Rörtången och därefter ca 5 minuters promenad till färjebryggan. Fri parkering. Det finns några få parkeringsplatser nere vid hamnen som även de är gratis men dessa brukar oftast vara upptagna. Övriga platser runt hamnen är förhyrda. Västtrafiks färja avgår 9.05 från Rörtångens brygga och det tar 15 minuter ut till Lövön.
Hemfärd är 14.45 från Lövön och även den tar 15 minuter till Rörtången.

Övrigt: Missa inte att anmäla dig till Kent, han ombesörjer även kontakten med färjan. Glöm inte lunch/fika samt möjlighet att betala färdbiljett på färjan.

2020-05-26

Föreläsning som vänder sig mot allmänheten med inspiration och grundläggande kunskaper om vandring på sommarfjället.

Plats: Göteborg Stadsbibliotek

2020-05-12

Föreläsning som vänder sig mot allmänheten med inspiration och grundläggande kunskaper om vandring på sommarfjället.

Plats: Mölndals bibliotek.

2020-05-10 10:00 -15:00

I en av Bohusläns mest spännande och varierade vildmarksterränger tar vi oss fram i Bauerskogar, längs fina skogsjöar, raviner och grottor. En bitvis hårt kuperad terräng som gjort sig känd bland orienterare som krävande, men också som utsökt svampområde framåt hösten. Här liksom som på Vättlefjäll går Bohusleden genom området och torde vara en sträcka som gör ett rejält intryck på vandraren. Cirka 8-9 km vandring.

Vi träffas på parkeringen på parkeringen som ligger vid slutet av vägen som går ner mot Timmervatten och Översjön (OBS! inte första parkeringen som ligger före Timmervatten). Tyvärr är det inte lätt att ta sig hit med kommunalt färdmedel, men förhoppningsvis går skjuts att ordna med de som har bil. Medtag rejäl matsäck samt gärna ett tips eller frågeställning (inför kommande fjällvandringar och liknande) att dryfta under fikapausen. Tid ca 4-5 tim. 

OBS! Anmälan senast en vecka i förväg till Thomas Schön: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

COVID-19: information: Det är viktigt att vi följer FHM rekommendationer, det innebär att man måste vara frisk, inte tillhöra en riskgrupp osv för att få deltaga. Eftersom att det kan komma att ske ändringar snabbt är det viktigt ni anmäler er så att vi kan nå er om vi måste ställa in vandringen med kort varsel. 

Bild svartedalen

2020-04-19 10:00 -15:00

Vi tar oss fram på såväl vältrampade som lite mindre stigar genom ett vildmarksområde som bjuder på varierad vandring längs sjöar, mossar, fukthedar, blandskog och bitvis lite kuperad terräng formad av inlandsisen. Området hyser älg, rådjur, räv men torde framför allt vara känt för en allt större vildsvinspopulation och för flera häckningssjöar för storlommen. Cirka 10-12 km vandring.

Vi träffas vid Mölnesjöns badstrand. Busslinje 76 från Angereds C hpl L till hållplats Fjällbruden. Därefter backen ner till sjön där badstranden ligger. Medtag rejäl matsäck samt gärna ett tips eller frågeställning (inför kommande fjällvandringar och liknande) att dryfta under fikapausen. Tid ca 4-5 tim.

OBS! Anmälan senast en vecka i förväg till Thomas Schön: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

COVID-19: information: Det är viktigt att vi följer FHM rekommendationer, det innebär att man måste vara frisk, inte tillhöra en riskgrupp osv för att få deltaga. Vi kommer därför inte heller vara behjälpliga med samåkning. Eftersom att det kan komma att ske ändringar snabbt är det viktigt ni anmäler er så att vi kan nå er om vi måste ställa in vandringen med kort varsel. 

Bild vattlefjall

2020-02-17 19:00 -20:30

Vi arrangerar först årsmöte och efteråt blir det föredrag av vår styrelsemedlem Thomas Schön. Fjällklubben bjuder på fika. Varmt välkomna till Fästet i Slottskogen kl 19.00.

Föredraget kommer handla om den vandring Thomas gjorde förra sommaren från Grövelsjön till Ritsem. Så här beskriver han sitt föredrag

Under sommaren 2019 ägnade jag 63 dagar till att vandra längs den Svenska Fjällkedjan.
En vandring där drivkraften framför allt var nyfikenheten på den del av
fjällvärlden som inte är så välbesökt eller brukar hamna i fokus i de mediala spalterna.
Under mina vandringar kommer nästan alltid upplevelserna och betraktelserna i första hand.
Prestationen och en för mig funktionell relation till den tycker jag att jag får på köpet. Det
innebär att jag ofta prioriterar ett lägre tempo som ger mig utrymme att stanna till där jag
vill och inte bara där jag behöver av praktiska själ.

Det är absolut inte lätt att sammanfatta en sådan här lång vandring så det blir en selektiv
skildring i bild och ord om det som berört mig allra mest.

Lokal: Fästet i Slottskogen. Länk till karta. Parkering finns precis utanför. Spårvagnshållpats Botaniska.

Info: Thomas Schön, 073 257 63 76

P1060064

2019-12-10 19:00 -21:00

OBS nytt datum!

Vårt traditionella luciafirande med lussekatter, kaffe, glögg m.m. Ta med dig egna bilder och berättelser (10–15 min) från årets eller tidigare års fjällturer. Detta är ett utmärkt sätt att få inspiration för nya turer i fjällen. Redan nu kan vi utlova bilder från Sarek och Gröna Bandet.

LokalFästet, IK Vikingens klubbstuga vid Slottsskogsvallen

Info: Jesper Holst tel. 070-214 22 82

2019-11-20 20:00

Välkommen till Bio Roy för att se några av årets bästa outdoor filmer. Fjällklubben är nu samarbetspartner med European Outdoor Film Tour och medlemmar i Fjällklubben kan köpa biljetter till reducerat pris. Ordinarie pris 175 kr. Fjällklubben kommer finnas på plats under kvällen på Bio Roy. Programmet och mer information finns på deras hemsida.

 

Lokal: Bio Roy, Kungsportsavenyn 45, Göteborg.

Biljett: Biljett köps på deras hemsida. Medlemmar i Fjällklubben får en rabattkod genom att hämta en rabattkod på vår medlemssida (https://fjallklubben.se/medlem/medlemssidor)

Info: Jesper Holst tel. 070-214 22 82

EOFT1920 Le Minimaliste LR REliott Schonfeld 6

2019-11-19 19:00

Sveriges kanske främsta fjällfotograf besöker oss för en bildvisning. Claes Grundsten är en prisbelönt fotograf och författare som knappast torde behöva vidare presentation. I mer än femtio år har han vandrat och fotograferat i svenska fjällen. Nästan lika länge har han sökt sig till andra bergstrakter runt om i världen. Sina erfarenheter från ett liv på höjderna har han summerat i bilderboken BERGTAGEN. I detta föredrag kommer Claes berätta till sina fantastiska bilder om äventyren och vad det är som gör dessa dramatiska landskap så omistliga.

Lokal: Akademi Valand. Vasagatan 50, Göteborg. Fri entré. Först till kvarn. Lättare fika till försäljning.

Info: Jesper Holst tel. 070-214 22 82

P07A1528

2019-10-10 18:00 -19:00

Permafrost innebär att marken är frusen året runt och detta fenomen finns främst i Arktis men även i Svenska fjällen. Permafrosten har många kopplingar mot klimatförändringarna som sker idag. Mats Björkman, Forskare vid institutionen för Geovetenskaper på Göteborgs Universitet, kommer och berättar mer om Permafrosten och vad som kommer att hända i framtiden. Genom att utgå från permafrosten i de svenska fjällen med en tyngdpunkt på området runt Abisko kommer vi lära oss mer om Permafrost och dess betydelse.

Lokal: Naturhistoriska museet i Göteborg. Linneplatsen.

Info: Jesper Holst, 070-214 22 82

Mats 01

2019-05-11 - 2019-05-12

Vi åker till Virserum för att titta på intressanta platser i omgivningarna. Några exempel är Smålands enda riktiga kanjon med More kastell, fågelsjön Ryningen och Virserums konsthall. Gratis boende i säng eller på liggunderlag i Sven-Eriks hus!

Info och anmälan helst via e-post till Jesper Holst, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-214 22 82 senast den 25 april. Meddela om du har bil och i så fall hur många du har plats för.

Mer information kommer att skickas till deltagarna någon vecka innan resan.

2019-03-28 18:00

Långt uppe i norra Sverige ligger Världsarvet Laponia som består av flera av våra mest kända nationalparker. Vi kommer få besök av Jenny Carlsson som är föreståndare på Naturum Laponia. Jenny kommer till oss och berättar mer om världsarvet. Området har fått sin status tack vare den fantastiska naturen och den samiska kulturen.

OBS: Ny föreläsare. Samma lokal och tid!

Lokal: Naturhistoriska museet, Göteborg

Info: Jesper Holst, 070-214 22 82

21743198 10154696580962175 4645341395492269460 n

2019-03-14 18:00

Det är en ynnest att få se de nyfikna och vackra fjällrävarna när man är ute på fjället under en vandring. Men fjällräven är en art som under lång tid varit på randen till utrotning i de skandinaviska fjällen.”

Karin Norén och Johan Wallén från Stockholms Universitet kommer och presenterar de senaste rönen från Fjällrävsprojektet. Svenska Fjällrävsprojektet är en forskningsgrupp vid Stockholms universitet som bedriver forskning om fjällrävens samspel med andra arter i ekosystemet, samt dess överlevnad, demografi och genetik.

Lokal: Naturhistoriska museet, Göteborg

Info: Jesper Holst, 070-214 22 82

fjallrav 2

2019-02-18 19:00

Gunnel Ragnhult visar bilder och berättar om sin resa i Botswana i januari 2019. Stadgeenligt årsmöte.

Fjällklubben bjuder på fika

Lokal: Fästet, IK Vikingens klubbstuga vid Slottsskogsvallen

Info: Jesper Holst, 070-214 22 82

2019-01-20 12:00

Inför årets vår- och sommaräventyr träffas vi för att dela recept, inspirera varandra och komma igång med att tork mat. Vi lagar till vår medhavda torkade mat på vårt egna utekök/trangia. Det räcker att laga 2 portioner då tanken är att smaka av varandras rätter.

Glöm inte att ta med något att sitta på samt egen dryck

Plats: Sjöbergens Koloniområde,med utsikt över havet och hamninloppet

Info: Fanny Kivimäki, 070-672 80 65

2018-12-10 19:00

Traditionellt luciafirande i Sternstugan med hembakta lussekatter, kaffe, glögg m.m. Ta med dig dina bilder och berättelser (10–15 min) från årets eller tidigare års aktiviteter.

Lokal: Sternstugan i Skatås. Karta

Info: Jesper Holst tel. 070-214 22 82

2018-10-22 19:00

Lyft din nästa fjälltur till en ny dimension genom att ta med dig friluftsmat som du gjort själv. Förvandla fjällturen till en kulinarisk höjdpunkt i stället för den tråkiga frystorkade maten från fabriken.

Maud Söderberg håller en inspirationsförläsning och delar med sig av sina erfarenheter och ger handfasta tips om hur man går tillväga för att torka sin friluftsmat. Om intresse finns kommer vi att följa upp föreläsningen med praktiska övningar vid ett senare tillfälle.

Lokal: Fästet, IK Vikingens klubbstuga vid Slottsskogsvallen. Karta. Närmaste spårvagnshållplats är Botaniska Trädgården som ligger cirka 400 meter bort.

Info: Jesper Holst, 070-214 22 82

2018-05-05 8:00 - 2018-05-06

Vi åker till Virserum för att titta på intressanta platser i omgivningarna. Några exempel är Smålands enda riktiga kanjon med More kastell, fågelsjön Ryningen och Virserums konsthall. Gratis boende i säng eller på liggunderlag i Sven-Eriks hus!

Info och anmälan helst via e-post till Jesper Holst, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller telefon 070-214 22 82 senast den 25 april.

Meddela om du har bil och i så fall hur många du har plats för. Mer information kommer att skickas till deltagarna någon vecka innan resan.

2018-03-12 19:00

Ebbe Borg berättar om sitt äventyr när han sommaren 2017 gav sig iväg på den kanske ultimata fjällturen i Sverige, Gröna bandet; från Treriksröset till Grövelsjön en sträcka på 1 300 kilometer. Ebbe kommer att prata om vilka förberedelser som behövs för att klara av en sådan lång löptur och om upplevelser längs vägen. Löpning i fjällen är en aktivitet som har ökat i popularitet och Ebbe är säker på att om man vågar gå utanför sin egen komfortzon så klarar man bra mycket mer än vad man tror. Ebbe Borg är nybliven medlem i Svenska Fjällklubben och bor i Göteborg.

Lokal: Sternstugan i Skatås.

Info: Jesper Holst, 070-214 22 82

2018-02-19 19:00

Gunnel Ragnhult visar bilder och berättar om sin resa i södra Patagonien, Chile i december 2016. Stadgeenligt årsmöte. Fjällklubben bjuder på fika

Lokal: Sternstugan i Skatås.

Info: Jesper Holst, 070-214 22 82

2017-12-11 19:00

Traditionellt luciafirande i Sternstugan med hembakta lussekatter, kaffe, glögg m.m. Ta med dig egna bilder och berättelser (10–15 min) från årets eller tidigare års aktiviteter.

Lokal: Sternstugan i Skatås

Info: Jesper Holst 070 2142282

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english