Vårvinter skidåkning i Fjällnäs -Stockholmssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Vårvinter skidåkning i Fjällnäs

INBJUDAN: VÅRVINTERSKIDÅKNING I HÄRJEDALEN

När:  Från 24 april med hemfärd 1 maj

Var:  I byn Fjällnäs som ligger i Härjedalen, två mil väster om Funäsdalen. Fjällmassiven i området ligger på hög höjd och är normalt mycket snösäkra den aktuella tiden på säsongen. Vi erbjuds en storslagen natur och varierande turåkning. Lantmäteriets Fjällkarta Z57 täcker det område vi kommer röra oss i. 

Hur:  Vi planerar dagsturerna tillsammans med vår fjällfärdledare. Det finns spännande alternativ för alla typer av väder. Är det snöoväder kanske vi håller oss bland fjällbjörkarna och tränar på att bygga bivack och sätta upp vindskydd. En solig dag kanske vi åker över fjället till Ramundberget (19 km) eller Bruksvallarna (15 km) och tar buss tillbaka. Du som vill delta ska ha vana att åka turskidor, gärna i fjällnatur och en kondition som klarar en dag på skidor i ”lagom” takt.

Boende:  Vi kommer att bo på Pensionat Strandgården med helpension (frukost, smörgåspaket och fylld termos för dagsturen samt middag).

Hur många:  Max 10 deltagare exkl ledare.

Kostnad:  Var och en bokar och bekostar sin resa till och från Fjällnäs. Härjedalingen (buss) trafikerar sträckan Stockholm – Funäsdalen. På begäran senast dagen innan resan kör de även sträckan Funäsdalen – Fjällnäs. Kostnaden för boende och mat för sju dygn uppgår till en summa på 6545 kronor.  Summan i sin helhet betalas tillbaka om avbokning sker senast 72 timmar innan beräknad ankomst. 

Finns det reserver som har möjlighet att ”hoppa in” med kort varsel sker återbetalning även närmare ankomsttiden. 

Frågor: Kontakta Sonja  Edelsvärd. 070-6788107

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Anmälan:  Tiden för anmälan är öppen fr o m lördag 12 februari kl 08.00. Anmälan görs på telefon 070-6788107. Anmälan är giltig då avgiften, 6545 kronor,  är inbetald på konto som meddelas vid anmälan.

 
 

Detaljer

Startar 2022-04-24
Slutar 2022-05-01

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english