Junivandring med övernattning vid Domarudden-Stockholmssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Junivandring med övernattning vid Domarudden

Välkommen med på två dagars vandring med övernattning i tält eller stuga. Vi startar i Brottby, och vandrar till Wira bruk med övernattning vid Domaruddens friluftsgård. Totalt ca 37 km. Eftersom vi ej kommer tillbaka till startpunkten - är det lämpligast att åka med kommunala färdmedel före och efter turen. Ledare Sonja Edelsvärd.

Lördag 5 juni   Vi samlas vid Brottby trafikplats kl. 10.00. Buss 676 stannar här, och avgår från Tekniska högskolan 09.20. Vi går på skogsstigar och passerar hästgårdar fram till Stava, följer sedan den Blå leden till Domaruddens friluftsgård. Här finns en vedeldad bastu, och badmöjlighet i sjön nedanför.                                      
 Övernattning  För de som inte tältar, finns möjlighet att sova i stuga, med 4-bäddsrum, pris 250-550 kr per bädd. Lakan tas med, eller kan hyras på plats. För den som önskar, så kommer middagsserveringen på friluftsgården att vara öppen, annars går det bra att laga mat i stugorna, eller på medhavda friluftskök. Samma sak gäller frukosten.                               
                             
Söndag 6 juni  Vi fortsätter längs Roslagsleden norrut, och når Wira Bruk efter ca 20 km. Den sträckan är en lång fin skogsetapp, där vi passerar flera pittoreska sjöar. Från Wira Bruk avgår buss 620 mot Åkersberga, och hemfärden fortsätter vidare mot Stockholm med Roslagsbanan.
Anmälan och övriga frågor besvaras av Sonja Edelsvärd, 070-678 81 07, eller på mailen; Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  För att kunna göra bokningar av boende, och ev måltider på Domarudden behövs din anmälan senast måndagen den 30 maj.
                             
                              

Detaljer

Startar 2021-06-05
Slutar 2021-06-06
 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english