Vildmarksvandring i Vättlefjäll-Göteborgssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Vildmarksvandring i Vättlefjäll

Vi tar oss fram på såväl vältrampade som lite mindre stigar genom ett vildmarksområde som bjuder på varierad vandring längs sjöar, mossar, fukthedar, blandskog och bitvis lite kuperad terräng formad av inlandsisen. Området hyser älg, rådjur, räv men torde framför allt vara känt för en allt större vildsvinspopulation och för flera häckningssjöar för storlommen. Cirka 10-12 km vandring.

Vi träffas vid Mölnesjöns badstrand. Busslinje 76 från Angereds C hpl L till hållplats Fjällbruden. Därefter backen ner till sjön där badstranden ligger. Medtag rejäl matsäck samt gärna ett tips eller frågeställning (inför kommande fjällvandringar och liknande) att dryfta under fikapausen. Tid ca 4-5 tim.

OBS! Anmälan senast en vecka i förväg till Thomas Schön: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

COVID-19: information: Det är viktigt att vi följer FHM rekommendationer, det innebär att man måste vara frisk, inte tillhöra en riskgrupp osv för att få deltaga. Vi kommer därför inte heller vara behjälpliga med samåkning. Eftersom att det kan komma att ske ändringar snabbt är det viktigt ni anmäler er så att vi kan nå er om vi måste ställa in vandringen med kort varsel. 

Bild vattlefjall

Detaljer

Startar 2020-04-19 10:00
Slutar 2020-04-19 15:00
 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english