Vandringsweekend Grövelsjön-Göteborgssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Vandringsweekend Grövelsjön

Vandringsweekend Grövelsjön 29/9 - 2/10

SFK Göteborg bjuder in intresserade medlemmar till en gemensam vandringshelg i Grövelsjön i månadsskiftet september – oktober.

Uppresa till Grövelsjön sker under torsdag 29 september, så långt det går genom samåkning. Vi startar vandringen från fjällstationen fredag morgon och via två tältnätter ute på fjället är vi åter i Grövelsjön söndag fm 2 oktober och räknar med hemfärd vid lunchtid.

Turen är beräknad till ca 3,5 – 4 mil och förläggs till största delen inom Långfjällets naturreservat med tänkbar delsträcka in i Norge beroende på väder. Svårighetsgraden kan sägas vara lätt – medel med en del höjdmetrar i mestadels måttlig lutning. Årstiden kräver förstås utrustning och klädsel för tänkbart hårt och kyligt höstväder i kalfjällsmiljö, då stora delar av vandringen sker på runt 900 – 1000 meters höjd.

Eventuell övernattning på fjällstationen torsdag - fredag bokas av deltagaren själv.

Vi begränsar antalet deltagare till 15. I mån plats är medlemmar från andra sektioner välkomna. Anmälan är öppen till 21 augusti, medlemmar i Göteborgssektionen har förtur vid anmälan senast 14 augusti.

Förfrågningar och anmälan sker till:

thomas . schon32 @ gmail . com

 MG 2753

Detaljer

Startar 2022-09-29 7:00
Slutar 2022-10-02 20:00
 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english