Vandring på Rörö - En vindpinad havsutpost med storslagen natur-Göteborgssektionen - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Vandring på Rörö - En vindpinad havsutpost med storslagen natur

En vandring där vi kan få samsas med får och hästar på rullstensfält, klippor och stigar som bitvis kantas av lågväxt krypen. Havsutsikten är vidsträckt mot öppen horisont och den glesa skärgården norrut mot Marstrand.

Dagens tema som vi reflekterar över och talar kring är hur olika landskap påverkar oss känslomässigt och på andra sätt. Vad är det som attraherar i öppna landskap som i fjällen och på karga skärgårdsöar? Och hur kan sinnesstämningen påverkas av de små detaljerna, som blommor, buskar, gölar och annat som passeras? Några gånger längs vandringen stannar vi upp och gör en enkel meditation.

Lite fjällkunskap kommer också att tas upp, vi kommer bland annat prata om hur en lämplig tältplats ser ut. Om intresse finns kommer vi att ha en praktisk övning i tältresning. Detta blir extra intressant om det är en blåsig dag.

Samlingsplats: Res med bil eller buss via färjan från Lilla Varholmen till Hönö och vidare över Öckerö och Hälsö. Vi träffas vid Burö färjeläge där vi tar färjan till Rörö kl 10.38, framme vid Rörö kl 10.55. Obs att det vid fint väder kan vara mycket trafik med den första färjan till Hönö, vi rekommenderar att ni tar färjan kl 9.40 från Lilla Varholmen.

Det finns anslutning med buss från Göteborg. Tag Röd express, tex från Stenpiren kl 8.59, byt till färjan vid Lilla Varholmen, byt till buss vid Hönö färjeläge och åk till Burö färjeläge. Vid behov ordnas samåkning. Vandringen beräknas ta cirka fem timmar. Det går en färja från Rörö kl 15.55 (och om någon vill stanna längre går de ungefär en gång i timmen). Medtag eget fika. Möjlighet till bad finns. Tänk på att vädret kan slå om snabbt ute i skärgården, precis som i fjällen.

Obligatorisk föranmälan, senast 27 maj, till Fredrik Hagstedt, via mejl Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., eller via sms 0768-196734. Meddela om du har behov av samåkning.

 MG 3500

Detaljer

Startar 2021-05-29 10:30
Slutar 2021-05-29 16:30
 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english