Vadning på Sommarfjället-Kurser - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Vadning på Sommarfjället

Förkunskaper: Du har vandrat sommartid med övernattning i tält. Du har intresse av att vistas på sommarfjället och har tillgång till den utrustning som krävs för att vistas där.

Fysisk kondition: Fokus ligger inte på att färdas långt. Kursen innefattar enklare fysiskt arbete med möjlighet till vila och återhämtning.

Din kondition och styrka behöver därför inte vara tiptop. Du bör däremot ha god balans. Är du osäker kontakta kursledaren.

Utrustning: Utöver ordinarie utrustning för sommarfjället rekommenderas särskilda vadarskor, höga damasker och vattentäta fingerhandskar samt gott om torra ombyteskläder.

Övrig info: Hemuppgifter, rekommenderad kurslitteratur samt utrustningslista skickas ut då anmälningsavgiften är registrerad. Ett personligt telefonsamtal genomförs med varje kursdeltagare före kursen.

Plats: Abisko området

När: kl 13:00 tisdag 27/6 - kl 14:00 fredag 30/6

Boende: 1 natt i eget tält på STFs tältplats vid STF Abisko fjällstation med tillgång till servicehus mm.  Observera att om du inte är medlem i Svenska Turistföreningen (STF), tillkommer skillnaden mellan medlemspris och ordinarie pris för logi och andra avgifter debiterade av STF.

Husdjur Husdjur är inte tillåtet på SFKs kurser. Är du osäker kontakta kursledaren.

Transport: Tåg alternativt buss till STF Abisko fjällstation. Det är även möjligt att köra bil direkt till STF Abisko Fjällstation. OBS Tänk på att boka ombokningsbara/avbokningsbara biljetter i god tid.

Turinfo: Vi rör oss under och över trädgränsen. Du ska klara av att förflytta dig och din utrustning i kuperad terräng minst 10 km per dag.

Packlista: En komplett lista över obligatorisk utrustning skickas ut vid anmälan.

Sista anmälningsdatum: 31/5 2023

Vid betalning ange: för-och efternamn samt “Vadning” Avgiften skall betalas inom 14 dagar när antagning meddelats om erhållen plats för att kursplats ska reserveras,

Anmälningsavgift: 1000:-

Kursavgift: 3500:-

Totalpris: 4500:-

Slutbetalning: 1/6 2023 Är inte hela avgiften betald på sista angivet datum går platsen vidare till nästa person i kön.

Betalning sker till BG: 5330-0075

Observera Om du inte är medlem i Svenska Turistföreningen (STF), tillkommer skillnaden mellan medlemspris och ordinarie pris för logi och andra avgifter debiterade av STF.

Anmälan sker till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Instruktör: Stefan Olausson

Praktik:

Du som är fjälledaraspirant och genomfört grundkurs vinter inom ramen för SFK.s fjälledarutbilning erbjuds här möjligheten att ansöka om ledarledd praktik. Kontakta instruktörerna för hur du går tillväga för att söka praktikplats eller för att få ytterligare information om t.ex. följande:

  • Praktikens längd, dvs. mellan vilka datum praktiken varar
  • Dina arbetstider
  • Dina arbetsuppgifter
  • Hur fungerar praktiken
  • Ersättning
  • Resa

Funktionärer:

Styrelsen för Svenska Fjällklubben har tagit beslut om två kursplatser på interna kurser utan avgifter. Dessa är endast avsedda för funktionärer inom Svenska Fjällklubben, exklusive styrelsen och någon funktion till som har särskilda regler. Styrelsen vill på detta sätt uppmärksamma och premiera de som lägger ner så mycket tid för Svenska Fjällklubben. Dock med den begränsningen att det är kursledarna som bestämmer om de anser att de kan hantera ytterligare två elever. 

Varmt välkomna!

Detaljer

Startar 2023-06-27 13:00
Slutar 2023-06-30 14:00
Anmälan stängs 2023-04-28 23:00
Pris 4500 SEK

Det går inte längre att anmäla sig men skicka ett mail och dubbelkolla ifall det finns någon lucka!

 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english