Fjälledarexamen Sommar 2021 Tillfälle 1-Fjälledarutbildning - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Fjälledarexamen Sommar 2021 Tillfälle 1

Fjälledarexamen Sommar 2021 Tillfälle 1

Svenska Fjällklubbens sommarexamen 2021 kommer att hållas i och omkring Abisko i Norrbotten. Examineringen kommer vara 1 dag inne där vi går igenom teori och förberedelser för att sedan bege oss ut på fjället i ca 4 dagar för att sedan avsluta med att bo inomhus sista natten.

På grund av rådande pandemi kommer vi att vidta försiktighetsåtgärder enligt FHM´s riktlinjer, dessa riktlinjerna kan kommas att förändras vilket i sin tur kan ändra förutsättningarna för denna kursen. Mer detaljerad information kommer fortlöpande via antingen mail eller den Facebookgrupp som kommer att skapas för denna kurs.

Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller. Vi återkommer så fort vi kan med besked om du har fått plats på examinering eller inte. Välkommen med din anmälan!

Förkunskapskrav: Godkänd på fortsättningskurs fjälledare sommar. Erfarenhet av långturer i orösad terräng. Godkänd på sjukvårdsutbildning om minst 30h (inom 3 år). Samtliga 16 moment i loggboken godkända. Har loggboksfört minst 10 dagar ledarskapsträning med externa deltagare och minst 60 dagar personlig färdighetsträning.

Se HÄR för detaljerad info om examinering.

Övrig info:

Plats: STF Abisko fjällstation
När: kl 10:00 Söndag 4/7 2021 - kl 11:00 Lördag 11/7 2021
Boende: 2 nätter inne i eget 2 bäddsrum alt 2 personer i 4 bäddsrum och övriga nätter i eget tält. (1 person per tält pga Corona)
Transport: Tåg till Abisko eller bil direkt till STF Abisko Fjällstation. Tänk på att boka ombokningsbara/avbokningsbara biljetter.
Turinfo: Vi kommer röra oss i varierad terräng i både skog och på kalfjäll. Du ska klara av att förflytta dig och din utrustning minst 10 km per dag i kuperad terräng. 

Min antal: 4 
Max antal: 5
Pris: Examinationen är kostnadsfri, dock är medlemsskap i Svenska Fjällklubben obligatoriskt, du blir medlem HÄR. Du står själv för egen resa till och från, samt mat under examinationsveckan. 
Anmälan: Anmälan görs till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Avbokning: Avbokning måste ske senast 30 maj
Försäkring: Alla är försäkrade under kursen.
Mobiltäckning: Vi kommer röra oss i område med sporadisk täckning. För täckningskarta se respektive mobiloperatör.

Övrigt: Det är ej tillåtet att ha med hundar på examinationen.
Ledare: Stefan Olausson, Eva Söderström

Detaljer

Startar 2021-07-04 10:00
Slutar 2021-07-10 11:00
Dela gärna!

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english