Bli medlem - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Varmt välkommen som medlem

Svenska Fjällklubben är rikstäckande och har som sin främsta uppgift att på naturens villkor främja sund fjällsport. Vi arbetar med frågor kring vår fjällmiljö samt ger våra medlemmar möjligheter till ökad fjällkunskap och fjällupplevelser.

Svenska Fjällklubbens medlemmar verkar för ett aktivt friluftsliv. Våra medlemmar är vandrare, skidåkare, fotografer, cyklister, klättrare, fågelskådare, botaniker och alla delar vi ett intresse och engagemang för fjällvärlden. Klubben har tre till fyra möten per år då medlemmarna träffas i ett större sammanhang. Som medlem finns även möjlighet att ansluta sig till klubbens lokala sektioner.

Fyll i medlemsansökan här

Medlemsförmåner

Medlemstidning och Årsbok

Medlemstidningen Fjället och årsboken Till Fjälls ingår som medlemsförmån för helbetalande medlem. Till Fjälls ingår som medlemsförmån för helbetalande medlem t.o.m. 1/3. Därefter kan boken beställas mot porto och expeditionsavgift, 100 kr, t.o.m. augusti. I medlemskap från och med september ingår enbart kommande årsbok i medlemsförmånen.

Fjället utkommer med fyra nummer per år. Här finns intressanta artiklar om fjällturer, olika områden som kan vara värda att besöka, utrustning, proviant och säkerhet. I tidningen förs också aktiva debatter över aktuella ämnen som rör allt från naturskydd till friluftsliv.

Till Fjälls har utkommit i oavbruten följd sedan 1929. Den ges ut vartannat år och har under de senaste 20 åren koncentrerats kring olika teman. En del äldre årgångar finns fortfarande att köpa i vårt bibliotek.

Utbildning och Upplevelser

Som medlem kan du ta del av alla aktiviteter - utbildningar, resor, träffar och föreläsningar.

Klubbstugan

Fjällklubbens stuga ligger mycket vackert alldeles söder om Riksgränsen vid Katterjaure. Stugan har fjorton sängplatser och är öppen för medlemmar med medföljande gäster. Du som medlem kan boka dig för övernattningar i stugan hos någon av de tre stugfogdar som är funktionärer inom Kirunasektionen. Hundar får vistas i sovrummet med 8 bäddar. Läs mer om klubbstugan.

Klubbrummet

Fjällklubbens klubbrum ligger i Bromma, Stockholm. Här kan du låna böcker ur vårt omfattande bibliotek med bergsböcker från när och fjärran. Läs mer om klubbrummet.

Biblioteket

Svenska Fjällklubbens bibliotek är inrymt i klubbrummet i Bromma och är förmodligen Sveriges största bibliotek med inriktning på fjäll och berg. För närvarande finns över 2000 titlar på hyllorna som du som är medlem kan låna. Här kan du se vilka böcker som finns i biblioteket.

Givetvis har du som inte bor i Stockholm möjlighet att låna böcker från biblioteket via vår elektroniska låneblankett. Du får själv betala porto för frakt av det du lånar, både från och till biblioteket.

 Fyll i din medlemsansökan här

 

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english