Följ med på fjällvandring i Grövelsjöfjällen! - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Följ med på fjällvandring i Grövelsjöfjällen!

I lättillgängliga Grövelsjöfjällen - på Långfjället och i Töfsingdalens nationalpark vandrar vi med tält för att kunna stanna och övernatta utan krav på att gå långt. 

Grövelsjöfjällen är den sydligaste delen av den svenska fjällkedjan. Där finns vidsträckta fjällmarker, sjöar, gammelskog och ett rikt och spännande djurliv. Området kallas sedan gammalt Gränslandet och ligger i Dalarna, på gränsen mellan Sverige och Norge.

Vår fjällvandring är en njutartur i mjuka böljande fjäll med kortare dagsetapper (8-11 km/dag). Den ger utrymme för att verkligen landa i vår vackra svenska fjällmiljö, bland bäckar, fjällbjörk och vidsträckta vidder. 

Om turen: 

Vi samlas på kvällen den 6 augusti på Grövelsjöns Fjällstation med en gemensam middag och sover därefter en natt inomhus på fjällstationen. Morgonen dag 2 samlas vi igen och ger vi oss ut på vårt stundande fem dagars tältäventyr.

Fjällturen kommer i huvudsak ske längs rösade leder och i varierande terräng, vissa dagar lite mer kuperat. Dagsetapperna är mellan 8-11km och vi tar god tid för raster, lunch och fika. Vi njuter av omgivningarna, doften av fjällblommor och av det kalla vattnet i fjällbäcken. Om vädret är på vår sida, får vi en lite tuffare dag då vi planerar att ta oss upp på Storvätteshogna, totalt 400 höjdmeter, för där på toppen av fjället ser man vid klart väder ut över vildmarkerna i Gränslandet mellan Norge och Sverige.

Svårighetsgrad:

Vår förväntan är att du har god kondition baserad på regelbundna vandringar eller annan konditionsträning. Du orkar gå med 15-20 kg packning under en vandringsdag. På denna tur har vi inga speciellt långa dagsetapper. Oftast är den maximala effektiva vandringstiden 5 h (i 3 km/h takt).

Eftersom vi är flera ledare är det inget problem om du är ovan tältare - vi hjälper dig med praktiska bestyr när det behövs. Denna vandring är ett bra tillfälle att lära sig tälta så att du blir trygg i att tälta och laga mat på stormkök. Vi kommer att ge tips på vad du kan ta med dig i matväg. 

 

Pris: 3350 kr 

Det här ingår:

  • Guidning av två fjälledare under utbildning med stöd från examinerad fjälledare 
  • En natts logi i dubbelrum vandrarhemsstandard - dag 1 
  • Middag dag 1
  • Lunch dag 7

Det här ingår inte:

  • Transport till och från Grövelsjön
  • Båttransport M/S Sylöra, båttur dag 2 (150kr/pers, betalas med kort/swish) 
  • Andra måltider än ovan nämnda
  • Dryck
  • Utrustning

Datum:

Samling 6 augusti, kl 20.00.(Bussen till Grövelsjön anländer 19:50) Avslut kl 14.00 den 12 augusti 2021.(Buss avgår från Grövelsjön 14:30).

Fjällturen arrangeras av Svenska Fjällklubben Riks och leds av Liz Nordström och Careen Kaldma, som går Svenska Fjällklubbens fjälledarutbildning, med på turen är vår handledare, examinerad fjälledare.  Vi kommer att vara en liten grupp med max 7 deltagare samt tre ledare. Turen fungerar bra även för dig som är nybörjare. För att delta behöver du vara medlem i Svenska Fjällklubben. Det kan du bli här: https://fjallklubben.se/medlem/bli-medlem

Anmälan: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Efter att fått bekräftelse på din plats till turen bekräftar du din anmälan genom att betala in anmälningsavgiften på 500 SEK. Anmälningsavgiften ska betalas senast en vecka efter att du fått besked om att du fått plats. Sista anmälningsdag är 4 juli 2021.

Avbokning: Avbokning kan ske t.o.m. 5 juli 2021 och då återfås hela summan förutom anmälningsavgiften på 500 SEK. Efter 5 juli krävs läkarintyg!

Försäkring: Alla är försäkrade under turen.

Vi kommer ringa till alla deltagare för att samla in information och svara på alla frågor du kan tänkas ha kring turen.

Frågor om turen besvaras av:
Careen Kaldma, Fjälledare under utbildning, 0723410422, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Liz Nordström, Fjälledare under utbildning, 073425261, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english