Rapport från praktisk vinterfjällskurs - Svenska Fjällklubben

english

  • Svenska Fjällklubben

Rapport från praktisk vinterfjällskurs

Svenska fjällklubben har nyligen genomfört praktisk vinterfjällskurs i Abisko

En av deltagarna fick möjlighet att dela med sig varför hon valde att gå denna utbildning.

Jag anmälde mig till kursen för att jag vill känna mig säkrare i fjällen vintertid. Framförallt ville jag förbättra mina kunskaper i navigering/ orientering och att skapa skydd i dåligt väder (bivack etc.) Dessutom ville jag få lite tips om allt möjligt kopplat till vinterturer i fjällen.

Jag har lärt mig mycket om lite allt möjligt kopplat till vinterturer och tältande i fjällen. Något av det som var viktigast för mig var att vi övade på orientering/navigering, stormresning av tunneltält samt att gräva olika former av skydd i snön.

Till de bästa minnena hör möten med alla trevliga, hjälpsamma människor som var med som deltagare och ledare. Ledarna la grunden till en väldigt bra stämning i gruppen där vi kunde dela med oss av både de vi tyckte var svårt varje dag och vad vi uppskattat. Det blev många skratt men också stunder av allvar och medkänsla.

Till de värsta minnena hör att småfrysa i sovsäcken någon natt, svårigheterna med att sköta hygien i ett litet tält samt att det inte blir någon fortsättningskurs då en får möjlighet att träffa alla de andra deltagarna på nytt

Foto och Text  Emma Taube 

Följ Svenska Fjällklubben

Följ Svenska Fjällklubben på Facebook Följ Svenska Fjällklubben på Instagram

Partners

Hilleberg
Lundhags
Fjällfararnas Gröna band
Fjällfararnas Vita band

english