flag_en flag_de flag_fr sami.gif
katterjaurestugan.jpg

 


Renovering av Katterjaurestugan

 

Under vintern 2014-2015 har stugan renoverats. Kirunasektionen tackar alla medlemmar som har lämnat ett bidrag till renoveringen. 7 200 kr har ni tillsammans bidragit med. Läs mer om renoveringen.

    

Svenska Fjällklubben äger Katterjaurestugan som ligger vid sjön Katterjaure position 7591070/1595172 ca 4 km söderut från hållplatsen Katterjåkk. Klubbstugan hålls låst då det inte är några besökare där. Du som är medlem kan boka dig för övernattningar i stugan hos någon av de tre stugfogdar som är funktionärer inom Kirunasektionen. Stugan har 14 sängplatser, 90 cm x 190 cm, i 2 sovrum. Ett med 6 bäddar och ett med 8 bäddar. Hundar får vistas i sovrummet med 8 bäddar.

 

Kirunasektionen underhåller stugan, där arbetet planeras av de 3 stugfogdarna. Stugan är normalt låst i de fall ingen nyttjar den.

Stugan värms upp med fast monterade fotogenkaminer typ Varmvind, där brännkammaren också används som kok- och värmeplatta. Ytterligare en fotogenvärmare finns som kan användas vid behov, vanligen uppvärmning av en kall stuga. Fotogen förvaras i Vedboden.

 

Gasolspisar används för matlagning där gasolflaskan med huvudkran är placerad utomhus. Köket är normalutrustat med porslin, kastruller, husgeråd och kaffepannor.

 

Själv kan du tänka på att ta med dig fick- eller pannlampa och värmeljus.

 

Vatten hämtas från jokken, under vintern görs detta enklare genom att fira ned en hink med rep från bron. Under sommaren går man ned längs stigen ca 50 m nedströms bron för att hämta vatten.

 

Utomhus finns ett uthus med vedbod och bastu (vedeldad) samt ett torrdass. Stugan sköts helt av de gäster som utnyttjar stugan. Det finns ingen "permanent" stugfogde i stugan, men de gör ett flertal besök under säsongen.


Hur bokar man stugan?

Tag kontakt med någon av stugfogdarna:

Per Lindström Tel: 0980-102 65

Olle Lindgren, Tel: 0980-194 43 '

Jonna Nilsson-Kivimäki tel: 073-81 06 011, E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Nyckel skickas tillbaka till stugfogden efter det att man har lämnat stugan.

 


Vägen till stugan
Vanligast är att man kommer till Katterjåkk med tåg, buss eller bil. Katterjåkk är sista hållplatsen innan Riksgränsen.

Då man kommer till Katterjåkk så har man ca 4 km kvar till stugan men det är också ca 200 m uppåt. Under vintersäsongen följer man vinterleden söderut mot Unna Allakas upp till norra sjöänden av Katterjaure. Vid barmarksförhållanden så går man transportvägen från Katterjåkk mot Nordalsliften. Strax för liftstationen korsar man en liten bäck och fortsätter den gamla materialvägen upp mot Katterjaure på västra sidan av Katterjokka. Uppe vid sjöänden finns en bro för att korsa över Katterjokka och man står då framför stugan.

katterkarta.jpg

 

Kommunikationer

I SJ:s nu gällande tidtabell, 10 jan – 30 april 2011, stannar alla tåg i Katterjokk. Om tåget av någon anledning är ersatt av buss så stannar den å vid väg E10, och körs inte upp till hållplatsen. Telefon för kontakt med SJ finns på väntkuren. Se SJ:s hemsida för mer info.

 

Vad kostar det och hur betalar man?
De avgifter som gäller från 1 Januari 2012 är:


Dygnsavgift, medlem 150 kr
Dygnsavgift, icke medlem 200 kr


Tältare och bivackboende i stugans närhet betalar samma dygnsavgift som ovan.


Under perioden 15 oktober - 15 februari så tillämpas speciell kallperiodsavgift: Nyttjas stugan under denna tid skall avgiften vara minst 750 kr / dygn. Om den vanliga dygnsavgiften för alla boende är större än 500 kr så gäller denna. Betalning görs till postgirokonto 6 51 63 - 8 Svenska Fjällklubben Katterjaurestugan.


Övrigt

I Katterjokk, vid väg E10 finns numera en välsorterad affär, Konsum, som har det mesta av färskvaror som du behöver. Öppettider kan du kontrollera här.

 

Kommunikation: Oftast fungerar GSM telefon från stugan. Dock så kan signalen vara svag så att man får gå ut utomhus. Störningar kan förekomma vid tätt snöfall och isbildning på basstationens antenn.


Handledning: En handledning som är sammanställd och har en del praktiska råd finns i stugan.

Sjukvårdväska: En sjukvårdsväska med ett mindre sortiment finns i stugan.


Ljus: Stearinljus och värmeljus för att öka trivseln samt ficklampa tas med av gästerna själva till stugan. Tändstickor kan också vara bra att ha med.

 

Klubbstugan vid Katterjaure är en medlemsstuga som hålls låst då det inte är några besökare där.

 

Du som är medlem kan boka dig för övernattningar i stugan hos någon av de tre stugfogdar som är funktionärer inom Kirunasektionen.

 

Stugan har 14 sängplatser,  i 2 sovrum. Ett med 6 bäddat och ett med 8 bäddar. Hundar får vistas i sovrummet med 8 bäddar.

 

Stugan har fjorton sängplatser och är tillgänglig för medlemmar och medföljande gäster. Alla övernattningar i stugan ska bokas i förväg.

 

Information om hur du som medlem gör för att boka klubbstugan finner du på medlemssidorna om du loggar in.

 

 

katterkarta.jpg
Moderklubben
Jämtland
Sektion Syd
Stockholm