flag_en flag_de flag_fr sami.gif

Svenska Fjällklubben utbildar fjälledare enligt Fjällsäkerhetsrådets norm för utbildning och examination till fjälledare. Med vår långa erfarenhet av utbildning i fjällen kan vi utlova mycket givande kurser såväl sommar som vinter. 

 
Gkfjallvin14

 
Fjälledarutbildningen består av 5 delkurser. Längst upp till vänster i menyn hittar du länkar till korta presentationer av respektive kurs. Där finner du även länk till våra styrande dokument såsom Fjällsäkerhetsrådets norm och vår Utbildningsplan.
 
Du kan ansöka om en plats på någon av våra kurser på länkarna längre ned på denna sidan. Våra kurser blir fort fulltecknade så det gäller att vara ute i god tid med sin ansökan. För att kunna bli antagen till våra kurser behöver du vara medlem och betala en anmälningsavgift (läs mer under FAQ).
 
Mellan kurserna skaffar du dig egen ledarerfarenhet (genom att exempelvis anordna turer i Fjällklubben) och personlig färdighetsträning (egna vandringar och turer). När du sedan uppfyller förkunskapskraven för fjälledarexamen ordnar vi med examination enligt Fjällsäkerhetsrådets norm för utbildning och examination av fjälledare.
 

Vill du höra mer om Fjälledarnormen och Produktsäkerhetslagen

klicka då här.

 
Har du gått delar av din fjälledarutbildningen någon annanstans och vill slutföra din examination i Svenska Fjällklubbens regi är du hjärtligt välkommen till våra kurser.
 
 
Vi erbjuder också möjlighet till teoretisk och praktisk validering. Klicka då här.
 
Vår strävan är att alltid hålla kurskostnaderna så låga som möjligt utan att tumma på kvalité och innehåll. Genom ideellt arbetande kursledare och enskild budget för varje kurs vet vi att vi kan erbjuda ett konkurrenskraftigt alternativ, som få kan slå vare sig till innehåll, upplägg eller kostnad för dig som deltagare.
 
De vanligaste frågorna vi får till fjälledarutbildningen hittar du längst upp på vänster sida under länken FAQ.
 
Tveka inte att höra av dig om du har några ytterligare frågor.
 
 
 Här hittar du en länk till vår Utbildningsplan som beskriver kursernas innehåll.
 
 
Vår e-postadress är: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
 
Planerade kurser framöver
 
 
¤ Grundkurs Fjälledare Vinter i Jämtlandsfjällen den 11 - 17 mars 2018
 
¤ Fortsättningskurs Fjälledare Vinter i Lapplandsfjällen den 25 - 31 mars 2018
 
 
¤ Grundkurs Fjälledare Sommar i Jämtlandsfjällen den 15–21 juli 2018
 
 
¤ Fortsättningskurs Fjälledare Sommar i Lapplandsfjällen den 19–25 augusti 2018
  
 
 
¤ Validering
  
 
¤ Bli kursledare
 
Moderklubben
Jämtland
Sektion Syd
Stockholm